Nästa generation av vår kontrollpanel är äntligen här

När du loggar in för att hantera dina tjänster hos oss kommer du från och med i dag att mötas av vår nya kontrollpanel – GleSYS Cloud. Utöver ett helt nytt och förbättrat gränssnitt har vårt utvecklingsteam jobbat hårt med nya funktioner och förbättringar. Det här är några av nyheterna.

Samarbeta i GleSYS Cloud

En av de större nyheterna är att du nu kan bjuda in medarbetare, systemadministratörer eller andra du behöver samarbeta med. Det gör det möjligt för dig att dela resurser med ditt team utan att behöva dela dina inloggningsuppgifter.

Din personliga användare

GleSYS Cloud utgår nu från dig och din personliga användare. På din användare kan du lägga till betalkort, byta lösenord och skapa API-nycklar.

Genom att du har en personlig användare kan vi också erbjuda dig ett ännu bättre stöd för tvåfaktorsautentisering. Det har även tidigare varit möjligt att aktivera 2FA men med team som delar samma inloggningsuppgifter har det inneburit utmaningar. Med en personlig användare blir det här mycket enklare och bättre för dig som kund. Vi har stöd för både Google Authenticator och YubiKey.

Din organisation

Dina uppgifter som kontaktinformation, fakturor med mera har vi samlat under något vi kallar Organisation. Du kan tillhöra flera organisationer med tillhörande projekt.

Det är också under din organisation du bjuder in andra användare för att samarbeta. När du har bjudit in en användare kan du ställa in vilka rättigheter de ska ha, om de ska ha samma tillgång till din organisation som du själv eller endast tillgång till ett eller flera projekt.

Det kan till exempel vara en konsult som endast behöver tillgång till dina servrar i ett specifikt projekt, eller ekonomiavdelningen som bara behöver hitta fakturor och inte administrera servrar. Du som ansvarig för organisationen har själv kontrollen.

Hantera rättigheter på användare i GleSYS Cloud Ett exempel på hantering av rättigheter i GleSYS Cloud

Dina projekt

Dina tjänster har vi samlat under något vi kallar Projekt. Där hittar du dina servrar, domäner, lastbalanserare med mera. Du kan skapa nya projekt för en enklare hantering av till exempel en produktions- och en labbmiljö, eller projekt för olika kunder. Du som tidigare haft olika “GleSYS-konton” för detta kan nu istället nå olika projekt via samma inloggning.

Privata nätverk och nätverksadaptrar

En annan nyhet och efterfrågad funktion är att du har möjlighet att lägga till flera virtuella nätverkskort till dina servrar. Det möjliggör bland annat att använda en server som gateway eller router för andra servrar. Du kan därmed ha servrar som bara har en privat adress men får internetanslutning via en server som agerar gateway. Eller helt enkelt låta dina webbservrar prata med din databasserver över ett privat nätverk.

Privata nätverk finns tillgängligt för VMware-servrar i Falkenberg, Stockholm och Amsterdam, och även Oslo inom kort.

Förbättrad lastbalanserare

I nya GleSYS Cloud är det nu möjligt att ställa in ett maxvärde för samtidiga anslutningar, läsa felloggar och se statistik i realtid. Vi har också gjort förändringar under huven som kommer att ge dig ännu fler inställningsmöjligheter och funktioner framöver.

Ny global sökfunktion

Nu kan du komma direkt till dina tjänster som servrar, domäner, lastbalanserare eller e-postkonton genom en helt ny sökfunktion som du når var du än befinner dig i kontrollpanelen.

Framåt – uppåt!

Arbetet med GleSYS Cloud tar aldrig slut utan vi bygger vidare på många spännande funktioner för lansering det kommande året.

Vår tidigare kontrollpanel kommer fortsättningsvis att finnas tillgänglig för att under 2018 helt fasas ut.

Ta en tur i GleSYS Cloud

Nya kontrollpanelen når du via https://cloud.glesys.com. Har du inget konto idag? Registrera ett kostnadsfritt här.

Vi vill gärna veta vad du tycker för att bli ännu bättre! Skicka din feedback till support@glesys.se.

Tidigare blogginlägg om kontrollpanelen:

Osynlig design – om vår designprocess

En teknisk inblick i vår nya kontrollpanel

Dela på X

Kom igång med GleSYS Cloud!