Ode 2 Code – en hyllning till internet och världens utvecklare

Ode 2 Code Artwork

Kod är mer än ettor och nollor. Välskriven kod är som poesi (men gärna med en liten släng av punk). Det här är en kärleksförklaring från oss till alla utvecklare där ute – och till allt positivt som teknik och internet har bidragit med.

GleSYS har sedan 1999 jobbat med internet och brunnit för dess utveckling. Därför släpper vi idag singeln Ode 2 Code på vinyl och i digital form.

Musiken är producerad av MC Loud och mastringen har den legendariska Mats "Limpan" Lindfors på Cutting Room gjort.

Låtlista

A1. Ode 2 Code (Original Mix) 3:41
B1. Ode 2 Code (Wonton Dub Mix) 4:31

Vinylskivan kommer i en limiterad upplaga om 300 exemplar som alla är handnumrerade. Mer information om vinylsingeln hittar du här.

Du hittar även låten på Apple Music, iTunes och en mängd andra musiktjänster.

Vinn ett eget, unikt exemplar

Ta chansen att bli en lycklig ägare av ett eget exemplar av den limiterade vinylen. Det enda du behöver göra är att svara på frågan:

Vilket år grundades GleSYS?

Mejla ditt svar till tavling@glesys.se. Glöm inte att skriva ditt namn, telefonnummer och din postadress så att vi kan skicka den skivan till dig om du vinner. Vi vill ha ditt svar senast måndag 18 december.

Lycka till!

Om skivans artwork

Bakom omslaget av skivan står vår egen designer Christoffer Sörensen. Här berättar han varför skivomslaget ser ut som det gör:

Jag har hämtat inspiration och designat omslaget utifrån en artikel som publicerades 8 juli 2016 av NASA och som sedan spreds av nyhetssajter på internet. Originalartikelns titel var Martian Morse Code. Med hjälp av Nasas HiRISE-kamera bestyckad på rymdskeppet Mars Reconnaissance Orbiter hade nya bilder tagits den 6 februari samma år som gestaltade mörka sanddyner på Mars. Artikeln handlade om dessa sanddyner och hur de påverkas av lokal topografi. Form och riktning på sanddyner kan vanligtvis berätta om vindriktning, men i bilden som publicerades var formerna väldigt komplexa. Nyhetssajten Gizmodo skruvade till sin artikel med titeln There's a Secret Message Written Into the Sands of Mars med följande ingress: NASA has spotted something strange and beautiful in the sands of Mars a remarkable dune field that looks eerily similar to Morse code and it has a message for us.

Ode 2 Code Artwork

Tanken med min design är att berätta en historia runt en annan betydelse av ordet kod – det vill säga chiffer, ett hemligt språk eller mystiska meddelanden från en anonym avsändare. På så sätt har vi kunnat väva in tacksamma ämnen som rymden och livet på andra planeter. Ett utsnitt från Nasas fotografi finns såklart med på omslaget och stilen bygger på ASCII art som är ihopsatt till ett kollage som skildrar en oupptäckt plats. Vissa kopplingar till datakod kan du ändå se. I skivomslagets centrum finns ett moln med pilar som symboliserar upp- och nedladdning och hörnen är dekorerade med abstrakta figurer som symboliserar </>.

Dela på X

Kom igång med GleSYS Cloud!