2023 i backspegeln


När året börjar gå mot sitt slut så vill vi tacka alla fantastiska kunder, partners och leverantörer för ännu ett händelserikt år tillsammans. Nedan har vi summerat några av höjdpunkterna från 2023.


divider

Säg hej till vår nya lösning: GleSYS Professional Services

Med Professional Services kan ni ta hjälp av våra lösningsarkitekter och få tillgång till ett heltäckande erbjudande som inkluderar allt från strategi, molntransformation och cybersäkerhet, hela vägen till användarupplevelse och datadriven innovation. Tillsammans med er utformar våra experter skräddarsydda lösningar genom en noggrant utarbetad process.

Kontakta oss om du vill veta mer!

Läs mer om Professional Services


divider


Törning unboxing newsletter

Vi har fått klämma på kommande generations server!

Lycka när vi nyligen fick hem helt nya servrar från Supermicro som ska integreras i GleSYS Cloud inom kort. De här servrarna levereras med senaste generationens Intel CPU:er som gått under kodnamnet Sapphire Rapid, DDR5-minnen och nätverkskort som bygger på en ny standard utvecklad av Open Compute Project (OCP).

I den här videon berättar allas vår Jonas om nyheterna, förbättringarna och hur de här servrarna skiljer sig från föregående modeller.


divider


Kodsport Sverige Logotyp med bakgrundsbild

Vi är stolt sponsor av Kodsport

Kodsport Sverige är en ideell förening som arbetar för att utbilda och utmana ungdomar intresserade av programmering. Med hjälp av teknik vill de ge ungdomar verktyg för att bidra till en positiv samhällsutveckling. Genom samarbetet kommer Glesys bidra med sin klimatsmarta infrastruktur, i form av virtuella servrar.

– Med vår erfarenhet hoppas vi kunna backa upp med kunskap och en stabil plattform, som hjälper Kodsport att fortsätta växa, säger Fredrik Dobber, Kommersiell chef på Glesys.


divider

Stora och små nyheter


Multipla diskar i VMware

Att lägga till flera diskar till en VMware VPS är ett enkelt sätt att öka flexibiliteten och lagringskapaciteten när behovet växer. Titta in våra två guider för hur du kommer igång med att skapa och montera ny disk i Windows och Linux.


GleSYS Backbone fortsätter växa

Våra nätverkstekniker har varit ute på fältet och kopplat sladdar. Nu har vi uppgraderat vårt nätverk med ökad kapacitet till bland annat Oslo, Göteborg och Frankfurt, så att du kan utöka din räckvidd på hemmaplan och ute i Europa.


VMware Cloud Director som tjänst

vCloud har döpts om till Cloud Director och därför har vi valt att ändra namn på den tjänst som tidigare hette vCloud Private Cloud. Här är vår nya tjänstebeskrivning. Läs vår guide för hur du använder VMware Cloud Director hos oss.


Windows OS i KVM

Få full kontroll över dina resurser med vår KVM plattform – nu kan vi också erbjuda ett prisvärt alternativ för er som behöver en säker och skalbar Windows-miljö. Spinn upp en KVM VPS med Windows här.

Dela på X

Kom igång med GleSYS Cloud!