En recap av CloudFest 2022

Efter två helt digitala år, på grund av pandemin, var det äntligen dags att träffas fysiskt i Europa Park i Tyskland igen. Under tre dagar lockade CloudFest över 6000 deltagare från 65 länder; ansamlingen gör CloudFest till ett av molnindustrins största och viktigaste event – ett event som formar morgondagen.

Under CloudFest delar hela branschen med sig av erfarenheter och nyheter, diskuterar sina visioner och löser gemensamma utmaningar. För när allt kommer omkring leder sund konkurrens till en blomstrande marknad för alla.

Nedan kan du läsa om några av våra spaningar och årets highlights som förstagångsutställare!


cloudfest-blog-post

Cyberbrottsligheten ökar mot företagen

Det började med att jag överhörde två andra utställare diskutera att cyberbrottsligheten ökar och att skydda sitt företag kan vara komplext. Vi är utsatta för en alarmerande antal sårbarheter som drivs på av den ökande volymen av affärer som bedrivs i molnet – en trend, som där och då, antogs ha ökat under pandemin.

Det var inte bara detta samtal som berörde ämnet; CloudFest höll i en egen "masterclass" som lärde ut hur man identifierar cyberhot, en keynote introducerade nya riskhanteringsprocesser och flera utställarbord visade upp applikationer för att hjälpa till att hantera säkerheten i dagens molnlandskap och skydda tjänster långt in i framtiden.

Läs mer om hur vi arbetar för att säkra din data i molnet

Hållbarhet är här för att stanna

Även om det alltid pratas om hur man kan växa som leverantör, fångade årets evenemang också upp den växande medvetenheten kring hållbarhet och miljömässigt ansvarsfulla affärsmetoder. Ämnet hade till och med tilldelats en helt egen dag.

Under CloudFest blev det uppenbart att de allra flesta i branschen gör vad de kan för att minska sin egen miljöpåverkan. Och varför hela branschen börjar ställa om beror dels på personlig etik, men också på att kundernas medvetenhet ökat och till viss del även politiska visioner och beslut.

Denna dag hade vi samarbete med Supermicro där vi gemensamt visade en video om hur vi tar hand om vår överskottvärme och hur vi med hjälp av Supermicros servrar bli mer energieffektiva, tävlingar och en paneldebatt på stora scenen.


Keynote på Main Forum

Under "the sustainable cloud" – dagen höll Glenn Johansson, Glesys vd, en keynote med efterföljande paneldebatt tillsammans med Soeren von Varchmin och Sim Upadhyayula från Supermicro. I sin presentation tog Glenn bland annat upp vad branschen bör göra för att bli ledande inom hållbarhet och att alla kan/bör gå en extra mil för klimatet. Se presentationen i sin helhet nedan.


I'll be back 🤖

Efter tre fullspäckade dagar, samarbeten med Supermicro och Halon och nätverkande till sent inpå natten sa vi hej då till CloudFest och Europa Park, med ett löfte om att komma tillbaka 2023. För mer information om CloudFest besök www.cloudfest.com

Dela på Twitter

Kom igång med GleSYS Cloud!