Kundcase: Fokus på automatisering får Standout att stå ut i mängden

I över 17 år har Växjöbaserade Standout byggt och levererat kod till både svenska och globala företag. Idag är de ett IT-bolag på tillväxt som är experter på att bygga integrationer och automatisering av digitala system.


David Elbe, vd och grundare på Standout David Elbe, grundare och vd, Standout

— Idag är vi 15 anställda där majoriteten jobbar i vårt utvecklingsteam. I början byggde vi hemsidor men idag är vi nästan ett renodlat SaaS-företag med fokus på att göra arbetslivet roligare genom automatisering, säger David Elbe, grundare på Standout.

— När vi började fanns det inga välfungerande CMS och då utvecklade vi själva smarta lösningar åt våra kunder. Idag kan i princip vem som helst kan bygga en egen hemsida och det är därför vi istället har gått över till att jobba med integrationer och digital automatisering, säger David.

Med över 1 000 genomförda digitaliseringsprojekt och hundratals nöjda kunder, är det bland annat erfarenheten som gjort Standout till en partner med långa kundrelationer.

— Våra kunder uppskattar att vi har lång erfarenhet, att vi har kontroll över vår egen plattform och att vi alltid har långsiktigt fokus i våra leveranser, säger David.

Utöver konsultuppdrag inom programmering erbjuder Standout tjänsterna Hekto och integrationer.se – två egenutvecklade plattformar för automatisering. Medan integrationer.se riktar sig till ekonomiavdelningar, revisionsbyråer och ekonomikonsulter är Hekto byggd och utvecklad för webbyråer.

— Hekto är en plattform som snabbt låter dig få upp en ny webbplats i WordPress utan att bry dig om den bakomliggande tekniken. Servern är redan förberedd med allt du behöver för att hålla webbplatsen säker och “up to date”. Därför har den snabbt blivit populär bland webbyråer.

— Med Integrationer.se får användaren en plattform där de kan synka kundregister, automatisera bokföring och bygga integrationer mellan CRM-verktyg och fakturering. Oftast kombinerar vi det här med en kundanpassning för att det ska bli riktigt bra.

Hekto använder GleSYS API för att automatiskt starta upp en server i GleSYS Cloud.

— Vi har byggt en hel del webbplatser genom åren och varje gång vi satte upp en ny sajt fick vi lägga tid på att se till att servern var rätt inställd. Så nu har vi istället automatiserat det.

— Tekniskt kan man väl säga att vi tagit GleSYS suveräna serverpark, lagt på ett smart lager med optimeringar av WordPress, backup, säkerhetsfunktioner och automatiska uppdateringar och erbjuder detta till företag.

Varför har ni valt GleSYS som hostingleverantör?

— Grym support, en rejäl dos nördighet och bra produkter är det som säljer in det för vår del. Men också sunda värderingar, en transparent organisation och miljövänlig drift är viktigt för oss. standout-logo

Kolla in mer på standout.se

Dela på Twitter

Kom igång med GleSYS Cloud!