God Jul & Gott Nytt År

Ett minst sagt annorlunda år går mot sitt slut. Uttrycken "du delar fortfarande skärm", "oj, jag var mutead" och "jag hör dig, kan du höra mig?" kommer skrivas in i historieböckerna.

Vi har nog alla haft både motgångar och framgångar under året. Att flytta in i ett nytt datacenter mitt under en pandemi är förstås inte helt friktionsfritt. Men nu är vi på plats och så snart tillfälle ges ska det firas att vi är ISO-certifierade enligt 9001/14001/27001 och att vi nyligen vunnit pris för vårt miljöarbete.

I den här bloggposten har vi samlat några av höstens alla höjdpunkter!
Rapid Images – pionjärer inom 3D-teknologi

Rapid Images hjälper några av Sveriges största varumärke med allt från avancerad CGI och visualisering till att utveckla applikationer inom AR och Virtual Reality.

Kolla in videocaset där företagets vd Anders Claeson-Spetz berättar varför man valt att drifta sitt renderingskluster på 6 000 kärnor i GleSYS klimatsmarta datacenter.
Ettor, Nollor, Barr och Kottar – klimatsmart fakta om datacenter

Du har väl inte missat att vi gett ut en bok om klimatsmarta datacenter? Nu finns de i videoformat – tillgänglig för alla! Vill man lägga vantarna på ett fysiskt exemplar av boken* går den att beställa, till självkostnadspris, i vår sprillans nya webbshop.

* Naturligtvis är den tryckt på FSC-certifierat papper och klimatkompenserad.GleSYS vinnare av Falkenbergs kommuns Miljöpris 2020

Den 14:e december utsågs vi till vinnare av Falkenbergs kommuns årliga Miljöpris. Priset delas ut till företag och organisationer som bidrar till ekologisk hållbar utveckling, effektiv resursutveckling och kretsloppstänkande – och vi är otroligt hedrade. Läs motiveringen i vårt pressmeddelande.


Nyheter i korthet

GleSYS Cloud till Finland. Inom kort öppnar vi en ny site i Finland och först ut introduceras vårt VPS-erbjudande. Håll utkik!

Saker vi gillar. Kodsnack är en poddradio på svenska om kodknackande och allt som hör därtill. Rekommenderas!

S3-kompatibel Objektlagring. Det är fortfarande inte för sent att testa tjänsten gratis. Passa på att labba i jul! Läs mer.

One-Click Installers. Vårt bibliotek inkluderar nu även applikationerna Plesk och GitLab.Testa idag

Du har väl inte missat att vi har ett officiellt Go-bibliotek? Med glesys-go är det möjligt att interagera med GleSYS API direkt från dina Go-applikationer. Nytt i version 2.5.0 är möjligheten att hantera GleSYS Objektlagrings-instanser (S3).
mind-jul-2020

Den här julen har vi valt att stötta Mind – en ideell förening som arbetar för ett samhälle som uppmärksammar och aktivt motverkar psykisk ohälsa.

Dela på Twitter

Kom igång med GleSYS Cloud!