Ny bok med klimatsmart fakta om datacenter gör succé

Ettor, Nollor, Barr och Kottar


Nu ger Glesys ut boken alla har väntat på! Jobbar du precis som oss med data? Hur många gånger har du inte fått frågan: »Och vad jobbar du med?« Oavsett om det är ditt barn, dina föräldrar eller din partner som frågar snubblar man allt som oftast på orden, du når inte fram, och den enda utvägen är reträtt och resignation.

Ettor, Nollor, Barr och Kottar är bilderboken som på ett lekfullt och pedagogiskt sätt berättar vad ett datacenter egentligen är för något. Men precis som titeln avslöjar har boken ett djupare budskap. Varför behövs det fler datacenter? Hur bygger man hållbart? Och varför måste vi hjälpas åt?

– Det här är det bästa som har hänt sen skivat bröd! Nej, skämt å sido, säger Christoffer Sörensen som jobbar på Glesys och är initiativtagare till boken. Vi är stolta över vårt miljöarbete och boken gör att vi förhoppningsvis får prata mer om det. Min ambition har varit att skapa en berättelse som skapar nyfikenhet och engarerar, oavsett hur gammal du är eller vilken bakgrund du har. Vi lever i en allt mer digitaliserad värld där förståelsen – för hur teknik och datorer påverkar vår vardag, vår omvärld, våra beslut och våra relationer – blir allt mer viktig.


Ettor-Nollor-Barr-och-Kottar-Spreads


Baksidestext

Vad är det som är så fantastiskt med myror då? Kanske att dom är riktiga muskelknuttar – en myra kan lyfta 50 gånger sin egen vikt. WOW! Inte nog med det, myran har störst hjärna i förhållande till sin kropp jämfört med alla andra djur. Dessutom kan dom leva upp till två veckor under vatten, bara det är ganska fantastiskt. Den största myrkolonin upptäcktes 2002 och sträckte sig 6 000 kilometer från norra Italien, genom Frankrike och hela vägen till Spanien.

Myran är en riktig Leonardo da Vinci när det kommer till byggnadskonst. I Ettor, Nollor, Barr och Kottar får du veta varför och vad det finns för likheter mellan en myrstack och ett datacenter. Och varför vi måste vara rädda om vår planet. Den här boken är för dig som gillar teknik, natur och är nyfiken på hur saker och ting hänger ihop!

Omslag - Framsida

Ettor, Nollor, Barr och Kottar – klimatsmart fakta om datacenter

av Leo Hallin och Christoffer Sörensen

ISBN 978-91-519-5199-7
Format 210 x 297 mm
Sidantal 10
Bandtyp Inbunden
Språk Svenska
Utgivningsår 2020

Boken vänder sig till nyfikna barn (och vuxna).

Köp boken i GleSYS Webbshop

Relaterat material

  • Boken Ettor, Nollor, Barr och Kottar finns nu även i videoformat, tillgänglig för alla, på vår YouTube-kanal.
Dela på X

Kom igång med GleSYS Cloud!