Ny navigering i GleSYS Cloud

Vi vidareutvecklar GleSYS Cloud hela tiden och släpper ständigt nya releaser, men det släppet vi gör nu är vi lite extra stolta över och innebär en stor förändring för hur du navigerar dig i kontrollpanelen.

Innan vi går vidare vill vi passa på att tacka alla i GleSYS Community, som hjälpt oss att testa det nya upplägget under sommaren och hösten – er feedback har varit ovärderlig 🙏

Vill du också hjälpa oss att utvärdera funktionalitet i GleSYS Cloud eller bara prata teknik och hosting med likasinnade är du välkommen att gå med i vårt workspace på Slack.

Varför har vi gjort denna förändring?

Idén till förändringen i kontrollpanelen har legat och grott sedan 2016-2017 när cloud.glesys.com ersatte customer.glesys.com.

Med denna omvandling av kontrollpanelen vill vi skapa en bättre översikt. Tanken är att det, hela tiden, ska vara tydligt i vilken organsiation och i vilket projekt du är inne i när du administrerar din tjänster. Det kommer också att bli enklare, med det nya upplägget, att byta och lägga till tjänster mellan organisationer och projekt. Och vare sig du är en enskild användare, konsult, jobbar på mindre eller större byrå är vår ambition att det ska bli enklare att jobba med ett eller flera projekt och organisationer.

Varför är det bättre?

Med en sidebar blir det enklare att snabbt komma igång med våra tjänster och du har hela tiden tillgång till "allting" utan att behöva navigera dig fram och tillbaka. Med nya navigationsmöjligheter blir det också lättare att hoppa mellan organisationer, projekt och tjänster.

Nu finns det också större möjligheter att visa saker på organisationsnivå och bättre möjligheter, för oss, att lägga till fler tjänster. Och vi ska heller inte sticka under stol med att det blivit snyggare, vilket förhoppningsvis bidrar till en bättre användarupplevelse!

Vad är skillnaden?

Din organisation/organisationer ligger nu till vänster, vilket gör att det hela tiden går att växla mellan dem. Inne i organisationsvyn har du nu tillgång till alla våra tjänster och det är också enkelt att byta projekt inom organisationen var du än står.

glesys-cloud-nya-kontrollpanel

Tekniskt sett så har vi gått från "no design" (Semantic UI) till något som är mer "vårt eget". Vi har också bytt ut Semantic UI mot Tailwind CSS men behållt Ember.js som ramverk.

Här kan du läsa våra tidigare tankar kring design i GleSYS Cloud

Läs om varför vi valt att använda Ember.js

Vad vill vi göra framöver då?

Vi jobbar hela tiden med att förbättra GleSYS Cloud och det finns mycket som vi vill göra, bland annat:

  • Bättre översikter/dashboard
  • Enhetligare vyer, återkommande komponenter och "patterns"
  • Bättre state management när man byter mellan organisationer
  • Visa priser på ett mer överblickligt sätt
  • Utöka insikt i "backenden"

Kankse sitter du själv på förbättringsförslag? Berätta gärna om dina tankar och idéer för oss via support@glesys.se eller genom att prata direkt med oss i vårt community!

Logga in i GleSYS Cloud

Dela på Twitter

Kom igång med GleSYS Cloud!