Kundcase: Rapid Images marknadsledande på 3D-visualisering

Rapid Images grundades 2005 och blev snabbt en pionjär inom 3D-baserad teknologi. Med CGI (Computer Generated Images) tar de fram tusentals bilder, filmer och skapar VR- och AR-upplevelser av produkter som bland annat Volvo, H&M och Götenehus använder under sina kundresor.Idag består Rapid Images av 90 medarbetare och fungerar som en one-stop shop för företag som är i behov av att digitalisera kontaktytorna under hela kundresan – varje dag kombinerar de kreativitet och innovation för att skapa bästa möjliga produktupplevelse.

– Tekniken vi använder för att ta fram 3D-visualiseringar har utvecklats från dataspelsbranschen. Det vi gör är att knyta samman tekniken med behovet – att var som helst och när som helst kunna uppleva en produkt, säger Anders Claeson-Spetz, CEO på Rapid Images.

Visualisering med hjälp av CGI gör det möjligt att visa upp produkter långt innan det finns en färdig fysisk produkt, vilket gör tekniken utmärkt att använda inför en produktlansering.

– Just nu jobbar vi mycket med AR (Augumented Reality) och VR (Virtual Reality). Ett exempel på det är att vi tagit fram en applikation, där man bland annat kan uppleva en Volvo-bil hemma på garageuppfarten. Ett annat exempel är Duni Visualiser där användaren kan duka bord på restaurangen utan att först behöva ta undan den befintliga dukningen, säger Anders.

För att kunna rulla ut produkter åt alla kunder och jobba med bild och video i den skala som Rapid Images gör, krävs otroliga mängder datorkraft. Rapid Images har ett toppmodernt 3D-renderingskluster med
6 000 kärnor (cores) och lagrar över en petabyte data.

– Vi har valt att flytta vår renderingsfarm till GleSYS för att de möter våra krav och har en tydlig miljöprofil. Eftersom GleSYS återvinner all överskottsenergi från datacentret, inklusive vårt renderingskluster är vi med och sparar ungefär 25 ton i CO2-utsläpp bara i år.


Inspireras av våra kundcase


Dela på Twitter

Kom igång med GleSYS Cloud!