Vi önskar alla en riktigt härlig sommar!

Värmen och sommaren är här och semestertider närmar sig. Våren har varit både utmanande och utvecklande – förutom ett försämrat geopolitiskt läge och höga elpriser, har vi bland annat lanserat GleSYS i Finland, sjösatt manuella säkerhetskopior i KVM och fått anledning att ge oss in i debatten kring hanteringen av kritisk data i Sverige idag.

Nu ser vi som så många andra fram emot sommar och semester, men vår support har givetvis öppet året runt!


divider

Låt oss presentera IT Omsorg

IT Omsorg, företaget som levererar IT med omsorg, är en ledande aktör inom den privata vårdsektorn i Sverige. Förutom drift och övervakning av företagets IT-miljö kan de med hjälp av våra datacenter i Sverige också erbjuda sina kunder datasuveränitet. Se deras historia här »


divider

Säkerhetskopiera din Cloud VPS

glesys-kvm-vps-manuella-backuper

Manuella säkerhetskopior är ett nytt komplement till automatiska säkerhetskopior i KVM-plattformen. I ett nytt blogginlägg visar vi hur enkelt det faktiskt är att säkra data med den nya funktionen.


divider

GleSYS Finland Oy = sant

Som du kanske redan vet har vi etablerat oss i Finland och idag kan du skapa servrar i KVM-plattformen – med placering i Uleåborg.

Med vårt datacenter i Finland, en fullt utvecklad support- och säljorganisation och glesys.fi är vi mer än redo att leverera robust IT-infrastruktur – the GleSYS way.

Sprid gärna ordet om du har kontakt med verksamheter i Finland!💙


divider

Underjord × GleSYS:
En videoserie i tre delar om Self-hosting

underjord-sommar-blogg

  • Varför Self-hosting trots allt?
  • Kom igång med Plausible Analytics på en egen server
  • Kom igång med Mattermost på en egen server (kommer snart)

Läs mer om detta i bloggen »


divider

Vad är nytt hos GleSYS?


Ett suveränt moln

Data- och molnsuveränitet är idag en fundamental del av nordiska organisationers affärsstrategier. Förändringar i det globala, europeiska och nationella landskapet, av lagar och regelverk, har skyndat på behovet av att utvärdera och anpassa verksamheter och hur man jobbar med datalagring och molntjänster.

Mer bandbredd åt folket
  • I slutet av 2021 uppgraderades våra länkar mellan Öresund och Falkenberg till 2x100G.
  • Under våren/försommaren 2022 anslöt vi oss till FICIX i Helsingfors och Uleåborg, samt uppgraderade vår kapacitet med Google till 100G.
  • Senast har vi uppgraderat förbindelsen med STHIX Köpenhamn till 50G och vår anslutning till AMS-IX till 100G.
Ubuntu 22.04 LTS & AlmaLinux OS 9.0

Ni önskade och vi levererade. Nu finns senaste versionerna av Ubuntu och AlmaLinux tillgängliga i KVM-plattformen.

vCloud Private Cloud

vCloud Private Cloud är precis som ditt alldeles egna virtuella datacenter. Provisionera och hantera privat molnifrastruktur med enkelhet, och anpassa resurserna allt eftersom behoven förändras.

Nyheter i tjänsten: Distribuerad brandvägg och L2 VPN


divider

Ny rapport belyser vikten av digital kontroll

Under våren har vi tillsammans med Radar tagit fram en rapport som på flera punkter problematiserar en accelererande digitaliseringstakt, med allt större krav på regelefterlevnad. Rapporten slår fast att många av dagens digitaliseringsprojekt aldrig, med en korrekt riskanalys, skulle sett dagens ljus. Ladda ner fullständig rapport »

Dela på Twitter

Kom igång med GleSYS Cloud!