Vi sammanfattar det bästa av vårens höjdpunkter


Nu ser vi fram emot att ladda batterierna i hängmattan, men självklart är vår support alltid bemannad och redo att hjälpa till när det behövs.

Innan många av oss går på semester vill vi passa på att dela med oss av några höjdpunkter från våren.ampere-announcement-2023

GleSYS 💙 Ampere

Du har väl inte missat att vi erbjuder dedikerade servrar med processorer från Ampere? Det här är en ny typ av Cloud Native Processorer som bygger på modern ARM-baserad arkitektur. Fördelarna är bland annat:

  • 2,8x mindre energiförbrukning med likvärdig prestanda
  • 2,5x bättre prestanda per rack
  • 3x mindre klimatavtryck i datacentret

Läs mer om vårt samarbete med Ampere »


divider


David Blomberg och Johan De Geer från Whitespace

Kundcase: GDPR-säker webbanalys med Whitespace

Låt oss presentera Whitespace – en svensk digitalbyrå som erbjuder ett GDPR compliant alternativ till Google Analytics. Deras egenutvecklade SaaS-plattform för webbstatistik och analys bygger på Matomo, som finns tillgängligt som öppen källkod.

Genom att ha sin drift i Sverige hjälper Whitespace myndigheter och företag som idag använder verktyg som inte lever upp till europeisk lag – och därför begränsar datainsamlingen.

Läs hela kundcaset »
Se fler kundberättelser »


divider


Följ med GleSYS på mässa!

I maj packade vi väskorna för att åka på Stockholm Tech Show. Vi träffade nya och befintliga kunder för att höra om deras utmaningar och framgångar.

Två intensiva men minnesvärda dagar har kondenserats till 100 sekunder – se vår aftermovie.


divider

Stora och små nyheter


Vår VD gästar Innovationslandet Sverige

Glenn Johansson satte sig ner med forskaren och författaren Emma Frans, för att tala om om hur vi tänker kring framtiden för hållbara datacenter. Lyssna på avsnittet här.

Förhöjd säkerhet för domäner

DNS-hanteraren i GleSYS Cloud har äntligen fått stöd för CAA-pekare, vilket ger domänägaren kontroll över vilka som kan utfärda certifikat – en funktion som vi vet har varit efterfrågad. Terraform GleSYS Provider har också uppdaterats till version 0.9.0 för att kunna hantera just detta.

Ny guide på ämnet säkerhetskopiering

Med Restic kan du säkerhetskopiera filer från Linux, BSD, Mac och Windows till de flesta lagringsmedium, inklusive diverse onlinetjänster. Läs vår guide för hur du skapar säkerhetskopior som överförs till GleSYS objektlagring på ett säkert sätt. Restic bygger på öppen källkod och är i sig gratis att använda. En smidig och effektiv lösning helt enkelt.

Debian 12 "bookworm" tillgängligt i GleSYS Cloud

Nu kan du skapa servrar, både i KVM- och VMware-plattformen, med senaste versionen av Debian. Många nya paket har inkluderats och över 67 procent av paketen från föregående release har uppdaterats – där bland annat PHP har nått version 8.2.


divider

En kort sammanfattning av årets kundundersökning

I år fick vi ett NPS på 46 (mot föregående års 48). Trots något lägre resultat var det hela 58 procent som gav oss 9 eller 10 i betyg på frågan om ni kan rekommendera oss och våra tjänster – och det gör oss glada. Tack till alla er deltog – era insikter är väldigt värdefulla för oss – och tillsammans har ni bidragit till att vi har bevarat 800 kvadratmeter gammelskog i Sverige genom Naturarvet!


Dela på X

Kom igång med GleSYS Cloud!