Frågor och svar

Vi har satt ihop en lista över de vanligaste frågorna vi får om dedikerade servrar. Om du inte hittar svaret på din fråga så tveka inte att kontakta oss.

Kan jag byta hårdvara mitt under avtalstiden?

Ja det går bra. Vi tar betalt för den nya hårdvaran samt tiden det tar för oss att installera den. Vi köper ej tillbaka överblivna delar.

Hur lång avtalstid har vi på dedikerade servrar?

Det kan du själv välja – normalt är 12 eller 24 månader. Det finns dock servrar som vi säljer mycket av och dessa kan vi erbjuda till ännu kortare bindningstid. Kontakta support@glesys.se, så hjälper vi dig.

Vem ansvarar för att övervaka hårdvaran på servern?

Du som kund ansvarar själv för att övervaka RAID och övrig hårdvara. Du meddelar GleSYS om något har gått sönder och vi byter sedan hårdvaran utan extra kostnad.

För- och nackdelar med en dedikerad server

Du är alltid garanterad 100% av hårdvaran. Behöver du mycket kapacitet så är det billigare med en fysisk server än en virtuell server. Nackdelen är att du är är låst till en viss prestanda och kan inte byta hårdvara lika snabbt som med en virtuell server.

Får jag hjälp om jag vill göra en omstart eller installera om min server?

För de flesta fysiska servrar så ingår KVM/IPMI. Med denna funktionen kan du enkelt starta om servern även om du inte kan nå den över Internet. Du kan även montera en ISO från din egen dator och på så sätt installera om hela servern vid behov.

Vi hjälper dig!