Företagsjurist till GleSYS

Om tjänsten

I rollen som företagsjurist kommer du att hantera de juridiska ärenden som uppkommer i och runt organisationen. Du kommer ge löpande råd och juridiskt stöd till verksamheten avseende bl.a. avtalshantering, GDPR-frågor och juridiska frågeställningar kring Shrems II och Cloudact. Då vi är ISO-certifierade på områdena kvalitet, miljö och informationssäkerhet kommer regelefterlevnad och dokumentation på dessa områden också ingå i dina arbetsuppgifter.

De huvudsakliga arbetsuppgifterna innebär:

  • avtalsfrågor avseende kund-, leverantörs- förvärvsarbete
  • information, utbildning och juridiska råd till verksamheten gällande personuppgifter och interna och externa dataskyddsregelverk
  • löpande stötta och se över och uppdatera styrande dokumentation som policys, instruktioner och riktlinjer
  • stötta och i viss mån drivande i vidareutveckling av GleSYS processer avseende dataskyddsfrågor
  • drivande i bolagets ISO-processer och compliance-processer, t.ex. 9001, 14001 och 27001

Arbetsplatsen finns på huvudkontoret i Falkenberg – i ett nybyggt klimatsmart datacenter som drivs av 100 procent förnyelsebar energi och omvandlar all överskottsvärme till fjärrvärme. Här arbetar idag ett 30-tal trevliga kollegor som delar ett miljöengagemang samt arbetar efter GleSYS värdegrund ärlighet, respekt, responsivitet.

Om dig

Vi söker dig med juristexamen och med några års erfarenhet av att arbeta som jurist, meriterande om erfarenheten kommer från större bolag eller byrå. Du har intresse för system och teknik, god vana i Officepaketet samt pratar och skriver obehindrat på svenska och engelska.

Rollen är en del av GleSYS tillväxtresa och är en ny roll på företaget. Det är därför viktigt att du som jurist är trygg, både i din profession och i dig själv, och har förmågan att driva ditt eget arbete framåt. Självklart görs detta i samverkan med kollegor i olika funktioner. Du trivs med att arbeta i en expansiv organisation där nya förutsättningar är utmaningar och inte hinder och där det händer saker, både ofta och snabbt.

Vi söker dig med en god social kompetens och en personlighet där du med ditt lösningsorienterade och flexibla sätt ser möjligheter där andra kanske ser problem. Du är en tydlig kommunikatör med ett öppet och nyfiket förhållningssätt.

Om GleSYS

GleSYS erbjuder IT-infrastruktur som tjänst (IaaS) inom branscher med höga krav på tillgänglighet och upptid, som e-handel och cybersäkerhet. Bolaget grundades i Falkenberg 1999 - idag äger och driftar vi tre egna datacenter, i Falkenberg, Stockholm och Uleåborg, och erbjuder cloudtjänster i Oslo, Amsterdam och London. GleSYS agerar även internetleverantör genom ett omfattande europeiskt fibernät. Med kontor i Falkenberg, Malmö, Stockholm och Uleåborg i Finland är vi i dagsläget 60 anställda.

Miljö och klimat genomsyrar allt vi gör på GleSYS och tillsammans med våra tjänster, medarbetare, kunder, investerare är vi idag marknadsledande på klimatsmart hosting.

Vi erbjuder bland annat:

  • Stora möjligheter att påverka ditt egna arbete och vidareutveckling
  • Flexibla arbetstider
  • Friskvårdsbidrag
  • Sjukvårdsförsäkring

Om anställning och ansökan

Tjänsten är en tillsvidareanställning med start enligt överenskommelse. GleSYS har i denna rekrytering valt att samarbeta med Adecco, frågor och ansökningar besvaras och behandlas av Adecco. Rekryteringsarbetet startar 10 januari 2022.

Vänligen bifoga CV och personligt brev och sök tjänsten genom att klicka på knappen "Ansök". Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare: Hanna Bonli via hanna.bonli@adecco.se (med undantag för julledighet vecka 52 och vecka 1).

Ansök