Se upp Just nu cirkulerar spam och phishingförsök med oss som avsändare.

Konfigurera brandvägg i Windows

Inledning

Windows-brandvägg tillåter som standard all utgående trafik, men blockerar inkommande trafik.

Det viktigaste är att blockera inkommande trafik, men vi tycker också att det är mycket viktigt att blockera utgående trafik. Du bör vara angelägen om att stoppa obehöriga från att ta sig in på din server och förhindra illegal verksamhet.

Konfigurera brandväggen

  1. Börja med att logga in på din server och starta brandväggs-editorn. Den ligger under Administrative Tools. Klicka sedan Windows Firewall Properties.

    windows-firewall-01

  2. Ändra Outbound Connections till Block. Gör detta under de tre flikarna Domain Profile, Private Profile samt Public Profile. Klicka sedan på OK.

    windows-firewall-02

Lägg till specifika regler

Om man vill kan man även lägga till specifika regler för utgående trafik. Som standard finns några nödvändiga, men de kan med fördel kompletteras.

Klicka höger musknapp på Outbound Rules enligt bilden nedan.

windows-firewall-03

Följ instruktionerna och lägg till de regler som behövs. Du kanske behöver tillåta din webbläsare att komma ut på Internet.

Tips: Stäng gärna ner surf-access när du inte använder det. Det första en hackare gör när hen kommer åt en server är att börja tanka ner sina favoritverktyg. Om det inte går brukar de snabbt ge upp och ge sig på nästa mål istället.

Hittar du inte det du söker?

Kontakta oss gärna för mer information. Vi hjälper dig att komma fram till den bästa lösningen för dina behov.

Skicka e-post Ring 0200-23 88 00