Sätt upp en VPN-tunnel (L2TP över IPsec) i macOS

Inledning

För att sätta upp en VPN-tunnel behöver du först skapa ett VPN-konto. I vår kontrollpanel går du in på det projekt som du vill skapa en VPN-användare under. Gå till Fler tjänster, VPN-användare och tryck på den gröna knappen + Skapa. Där anger du ett användarnamn (börjar på clxxxxx_) och ställer in ett lösenord.

Instruktioner

Börja med att öppna nätverksinställningarna (klicka på äpplet längst uppe till vänster på skärmen, välj System­inställningar följt av Nätverk). Där klickar du på plustecknet för att lägga till en ny anslutning. Välj att skapa ett nytt VPN-gränssnitt som använder L2TP över IPsec samt sätt ett lämpligt namn på tjänsten.

vpn-l2tp-mac-01

Fyll i serveradressen, användarnamnet och bocka för att VPN-status ska visas i menyraden. Klicka sedan på Autentiseringsinställningar.

vpn-l2tp-mac-02

Skriv in lösenordet som du valde för ditt VPN-konto och den delade hemligheten (som är gemensam för alla som använder VPN-tjänsten). I vårt fall är den delade hemligheten (Shared Secret): GleSYS.

Klicka sedan på OK för att komma tillbaka till föregående skärm. Där väljer du Avancerat.

vpn-l2tp-mac-03

För att forcera all trafik genom VPN-tunneln bockar vi för Skicka all trafik över VPN-anslutning.

vpn-l2tp-mac-04

Till sist stänger du alla inställningsfönster och går tillbaka till skrivbordet. Uppe i menyraden finns nu en ny knapp. Genom att du klickar på den och väljer ”VPN (L2TP)” kopplas du nu upp mot VPN-servern.

vpn-l2tp-mac-05

Hittar du inte det du söker?

Kontakta oss gärna för mer information. Vi hjälper dig att komma fram till den bästa lösningen för dina behov.

Skicka e-post Ring 0200-23 88 00