GleSYS förvärvar serverhosting i Öresund

Hostingbolaget GleSYS AB meddelar idag att man förvärvat serverhostingverksamheten från Malmö-baserade SBBS Solutions AB.

GleSYS har redan idag 4 000 kunder i 65 länder och är ett av de ledande hostingbolagen i Sverige. GleSYS Cloud är en molnbaserad infrastrukturtjänst där företaget levererar hosting-, drift- och nättjänster som virtuella servrar (VPS), dedikerade servrar och colocation från flera datacenter i Europa.

Förvärvet av SBBS Solutions serverhostingverksamhet är en del i strategin bakom investeringen befintliga ägare gjort tillsammans med VIA Equity.

– Vi är mycket glada över att göra det här förvärvet och hoppas kunna göra fler liknande affärer framöver. Detta är ett av flera sätt att förverkliga ambitionen att ytterligare öka vår expansion på den nordiska marknaden, säger Glenn Johansson, VD på GleSYS.

Även SBBS Solutions är nöjda med samarbetet.

– Vårt mål har varit att hitta en partner med spetskompetens och förmåga att leverera skräddarsydda hostinglösningar utifrån kundernas specifika behov. Med GleSYS känner vi att vi har hittat Sveriges bästa aktör på området, säger Carolina Ericson, VD på SBBS Solutions AB.

– Vi har en tydlig strategi tillsammans med teamet på GleSYS att expandera affären med infrastruktur som tjänst till krävande kunder. Detta kommer ske både fortsatt organiskt men även genom förvärv. Det pågår en konsolidering av den bakomliggande IT-infrastrukturen och där kommer GleSYS vara en ledande kraft så vi ser framför oss fler potentiella förvärv, säger Daniel Hallberg, investeringsansvarig på VIA equity.

Samtliga kunder och deras tjänster kommer att vara överflyttade till GleSYS innan årsskiftet.

– Det är kul att göra en sådan här affär och vi är ödmjuka inför uppgiften att överträffa förväntningarna hos kunderna, tillägger Glenn Johansson.

Om GleSYS AB

GleSYS erbjuder IT-infrastruktur som tjänst (IaaS) inom branscher med höga krav på tillgänglighet och upptid, som e-handel och cybersäkerhet. Bolaget äger och driftar två egna datacenter, i Falkenberg och Stockholm, och erbjuder cloudtjänster i Oslo, Amsterdam och London. De agerar även internetleverantör genom ett omfattande europeiskt fibernät. Med huvudkontor i Falkenberg och kontor i Malmö och Stockholm har bolagen i dagsläget 33 anställda. Bolagets omsättning är cirka 100 MSEK (2017) med god tillväxt.


Om VIA equity A/S

VIA equity är en ledande nordeuropeisk investerare (multi-stage private equity) med lång historik av att bygga och transformera investeringar till nationella och internationella branschledare. VIA investerar i bolag av varierande storlek antingen på egen hand (primärt inom små och medelstora bolag med omsättning från EUR 10–100m) eller tillsammans med VIA:s investerare PFA och ATP (primärt större bolag och affärer). VIA förvaltar tre fonder med totalt förvaltat kapital om DKK 3 miljarder. Historiskt har VIA investerat i mjukvaru-, internet-, teknologi-, energi- och servicebolag.

Dela på Twitter

Kontaktpersoner

Glenn Johansson

VD, GleSYS

glenn@glesys.se
+46 346 738 800

Carolina Ericson

VD, SBBS Solutions AB

carolina.ericson@sbbs.se
+46 40 627 03 50

Daniel Hallberg

Investeringsansvarig, VIA equity A/S

dha@viaequity.com
+45 2466 3150