Backup

Är din data viktig? Kanske till och med affärskritisk?

Backup som tjänst

Handhavandefel, hårdvaruproblem eller andra incidenter kan drabba vem som helst. Det är lätt att glömma att ett förebyggande säkerhetsarbete är en investering och inte en kostnad. Data går att lagra på flera sätt och idag erbjuder vi tre olika backuptjänster. I alla tjänster ingår drift och övervakning av oss.

Full kontroll och frihet att växa.
Testa GleSYS Cloud idag!

Kom igång

Utforska i lugn och ro. Ett konto är kostnadsfritt.
Enkelt, snabbt och kostnadseffektivt

Du kan välja till backup på alla dina servrar som du har hos GleSYS. Vi sköter lagring och administration.

Vi sköter drift och övervakning

Våra tekniker ser till så att backupen går som den ska och säger till om det är något som inte fungerar.

Få ro i sinnet

Sov gott om natten i vetskap om att din viktiga data förvaras åtskiljd från din server på annan ort. Vi skickar alla backuper offsite inom Sverige till våra egna datacenter.

Backup ingår på OpenVZ

Alla servrar i OpenVZ har automatiskt backup påslaget. Om du vill återläsa en fil eller hela servern så skickar du bara ett mail till vår support.

Bacula

Efter att ni installerat en klient på er server och vi har konfigurerat den, tas en backup varje dygn.

En gång i veckan körs en full backup av alla filer. Resterande backuper är inkrementella vilket innebär att det endast är ändringarna i filerna som sparas. Den här metoden tillämpas för att spara utrymme. Er data lagras i 14–21 dagar och ger er möjlighet till full återställning vid behov.

Veeam

I vår VMware-plattform använder vi oss av Veeam för att ta backup av er server. När Veeam väl är aktiverat fungerar det oberoende av operativsystem och utan att ni behöver installera någon klient på er server.

Replikering görs sedan en gång per dygn och efter det kan vi enkelt återläsa hela servern.

Idera

När du skapar en server på vår OpenVZ-plattform ingår det automatiskt och kostnadsfritt backup av ert system. All data lagras i minst 10 dagar och du kan enkelt få filer eller hela servern återställd.

Pris

Vid användning av Bacula eller Veeam beräknas kostnaden efter hur mycket utrymme som krävs för att lagra din data. När du skapar en server på OpenVZ ingår backup däremot i priset.

Plattform Grundkostnad Kostnad/GB
Bacula Alla 40 kr 4 kr
Veeam VMware 50 kr 4 kr
Idera OpenVZ 0 kr 0 kr

Kom igång med GleSYS Cloud!