Så uppgraderar du IPMI

Inledning

IPMI använder du för att övervaka hälsan på din server, men också för att kunna fjärrstyra servrar på olika sätt. Du kan t.ex. hantera strömfunktioner (Reset och Power Off) och det finns även en KVM-funktion som låter dig nå servern genom Console och IPMI:s webbserver. Detta underlättar felsökning vid kernel panic, vid ominstallation och om du skulle vilja byta Boot Order i BIOS.

Det är viktigt att hålla IPMI-mjukvaran uppdaterad. I och med att flera servrar delar samma version av tjänster m.m., så blir de ett populärt mål för attacker. Hittar förövarna ett säkerhetshål så har de plötsligt väldigt många mål att ge sig på.

Av denna anledning bör man också alltid ha ett privat IP tilldelat IPMI-interfacet, så att den endast går att nå via VPN eller motsvarande.

Identifiera moderkortet

För att komma igång med uppgradering av IPMI måste du identifiera vilket moderkort berörd server har. Nedan visar vi exempel på hur man kan göra i Linux samt Windows.

Linux (dmidecode)

:~$dmidecode |grep Product
Product Name: X8SIL

Windows (PowerShell)

PS C:\> Get-WmiObject win32_baseboard | Select-Object Product

Product
-------
X10SRi-F

Ladda hem IPMI-firmware

På Super Micros webbplats kan du ladda hem den senaste IPMI-firmwaren. Se en lista på moderkortsmodeller och tillhörande firmware.

Försäkra dig om att du laddar ner rätt fil. I vårt exempel laddar vi hem firmware för Linux (moderkortsmodell: X8SIL).

X8SIL-F    IPMI_8SIL     R 3.13 SMT_313.zip IPMI Firmware

Uppgradera FW via webbgränssnittet

I menyn går du till Maintenance > firmware upgrade > enter Update Mode.

Vid Select Firmware to Upload, välj filen som du laddade ner i steg 2. Filen ska sluta på .bin och bör ligga i roten av ZIP-filen. I vårt fall heter filen SMT_313.bin.

Klicka på Upload Firmware och när filen är uppladdad kommer bli ombedd att starta uppgraderingen.

supermicro-upload fw

supermicro-upgrade fw

När uppgraderingen är färdig kommer IPMI att startas om. Efter en liten stund kan du nå IP-adressen igen och allt är klart.

Hittar du inte det du söker?

Kontakta oss gärna för mer information. Vi hjälper dig att komma fram till den bästa lösningen för dina behov.

Skicka e-post Ring 0200-23 88 00