Sätt upp GleSYS VPN (L2TP-over-IPsec) i macOS

Inledning

För att sätta upp en VPN-tunnel behöver du först skapa ett VPN-konto. I vår kontrollpanel går du in på det projekt som du vill skapa en VPN-användare under. Gå till Fler tjänster, VPN-användare och tryck på den gröna knappen + Skapa. Där anger du ett användarnamn (börjar på clxxxxx_) och ställer in ett lösenord.

Instruktioner

Börja med att öppna nätverksinställningarna (klicka på äpplet längst uppe till vänster på skärmen, välj Systeminställningar följt av Nätverk). Klicka på knappen med de tre punkterna, och välj Lägg till VPN-konfiguration, och välj L2TP över IPsec.

MacOS VPN steg 1

Välj ett visningsnamn och fyll i pptp.glesys.com som serveradress. Fyll därefter i det kontonamn som du skapade i kontrollpanelen. Användarautentisering ska vara Lösenord, skriv sedan in lösenordet som du valde för ditt VPN-konto. Vid Maskinautentisering väljer du Delad Hemlighet och fyller i GleSYS. Den är gemensam för alla som använder VPN-tjänsten. Innan du klickar på skapa så ska vi ställa in en sak till.

MacOS VPN Steg 2

Klicka på Alternativ uppe till vänster. För att forcera all trafik genom VPN-tunneln bockar vi för Skicka all trafik över VPN-anslutning. Klicka sedan på Skapa.

MacOS VPN Steg 3

Nu är du klar med konfigurationen. Du aktiverar VPN-tunneln genom att klicka på skjutreglaget bredvid GleSYS L2TP VPN.

Om du har dedikerade servrar eller colocation hos GleSYS: När du är ansluten till VPN kan du nu använda IPMI-autentiseringsuppgifterna för att säkert komma åt dina servrar på distans, var du än befinner dig.

MacOS VPN Steg 4

Hittar du inte det du söker?

Kontakta oss gärna för mer information. Vi hjälper dig att komma fram till den bästa lösningen för dina behov.

Skicka e-post Ring 0200-23 88 00