Nästa version av GleSYS Kontrollpanel nu i beta

2012 släppte vi det som idag är GleSYS Cloud – ett system och en strategi som innebär att vi exponerar alla våra funktioner i ett API och bygger en kontrollpanel ovanpå det.

Vi har fått mycket beröm för kontrollpanelen genom åren och vi är själva väldigt stolta över både den och vårt API. Men det är länge sedan den lanserades, tekniken har gjort enorma framsteg, våra krav har ändrats, våra kunders krav har ändrats och konkurrensen har blivit hårdare. Därför är det helt enkelt dags att uppdatera kontrollpanelen och bygga en ny grund att stå på inför framtiden.

Under det senaste året har vi jobbat hårt på att fräscha upp våra interna system och vår hemsida har fått sig ett rejält lyft – nu är det alltså kontrollpanelens tur.

Något vi verkligen är medvetna om är hur många av våra kunder som använder kontrollpanelen dagligen och att det vore oansvarigt av oss att byta ut den befintliga över natten och inte se till att alla har fått chansen att bekanta sig med den nya. Därför släpper vi den här versionen av kontrollpanelen så tidigt vi kan och bjuder in alla som vill vara med och testa. Samtidigt så kommer vi under perioden fram till lanseringen att hålla informationsmöten, skriva blogginlägg och försöka att på bästa möjliga sätt ge alla chansen att lära känna kontrollpanelen. Självklart så ger det också oss en möjlighet att få lyssna på tankar och åsikter om det nya.

Vi har under den här resan funderat mycket på hur vi bygger om kontrollpanelen på enklast möjliga sätt utan att kompromissa med kvaliteten och "GleSYS-känslan". Den kontrollpanel som vi nu släpper är en väldigt tidig beta (testversion) och långt ifrån färdig. Mycket kommer att förändras innan vi släpper den helt live i höst.

I dagsläget är designen medvetet väldigt avskalad och anonym och grafiskt kommer mycket att ändras innan vi är färdiga.

Det är för mig en stor ära att få presentera: GleSYS Kontrollpanel v5 Beta – som finns tillgänglig från och med idag på https://cloud.glesys.com/.

Early adopter eller buggjägare?

Vi uppskattar all hjälp vi kan få med att hitta fel, skavanker, säkerhetshål och rena buggar. Knock yourself out. Om du hittar något, maila support@glesys.se. Vi uppskattar och belönar alla upptäckter. Om du inte redan har ett konto eller behöver ett testkonto, maila samma adress.

Vad händer nu då?

Från och med idag är den som vill välkommen att testa nästa version av kontrollpanelen, vi kommer under tiden att ändra saker, förändra funktioner och nästan garanterat så kommer saker att gå sönder, lagas och ändras igen. Till slut kommer vi ha en version som vi är nöjda med.

I början på hösten kommer vi att bestämma oss för när det är dags att byta och berätta om vår plan för hur det ska gå till och informera om datum för informationsmöten. En sak är säker, den gamla och nya kontrollpanelen kommer att leva sida vid sida ett tag. Utöver det kommer vi löpande att berätta om hur arbetet fortgår, vart vi står nu och vart vi är på väg.

Dela på X

Kom igång med GleSYS Cloud!