Tillsammans formar vi framtidens handel

Den 28 oktober var det äntligen dags för D-Congress, Nordens största e-handelsevent, som arrangeras av Svensk Digital Handel, Svensk Handel och Svenska Mässan. Under en dag samlas hela ekosystemet inom digital handel i Sverige för att ta del av de senaste insikterna och spaningarna.

Årets tema Tillsammans formar vi framtidens handel slår an på den ovisshet som vi lever i idag – där vem och vad vi väljer att lita på snabbt kan förändras.

I takt med att e-handeln fortsätter att växa möts branschen ständigt av nya utmaningar och under det senaste åren har ämnet hållbar e-handel, i någon mån legat, på allas läppar. Främst har transportens klimatpåverkan, emballagens egenskaper och nya digitala möjligheter, som att hjälpa sina kunder att handla i harmoni med sina hållbarhetsvärderingar diskuterats.

D-Congress 2021 var inget undantag. Även om diskussionerna på de stora scenerna och på mässsgolvet fortsatt handlar om hållbar ehandel var de mer konstruktiva. För att få ett övertaget i dagens hållbarhetsinriktade marknad handlar det om att vara både transformativ och adaptiv - alltså att snabbt kunna ställa om och anpassa sig.

Som driftleverantör till några av Nordens och Sveriges största e-handlare och e-handelsplatformar drar vi vårt strå till stacken genom att erbjuda klimatsmart hosting – och i och med datacenterindustrins ökande klimatpåverkan är hållbara IT-drift viktgare än någonsin. Genom att återvinna överskottsvämen från våra serverhallar minskar vi utsläppet av koldioxid med 2 430 ton per år.

Läs mer om våra tjänster för e-handlare

Läs mer om vårt miljöarbete

Dela på Twitter

Kom igång med GleSYS Cloud!